Actualitate

Woody Allen va primi un Glob de Aur pentru întreaga sa carieră

Regizorului american Woody Allen, îi va fi decernat vineri, 20 septembrie, cu prilejul ceremoniei anuale de decernare a Globurilor de Aur, premiul “Cecil B. DeMille” pentru contribuţia la cinematografie au informat organizatorii evenimentului.

Regizorul american va primi efectiv premiul cu prilejul ceremoniei anuale de decernare a Globurilor de Aur, care va avea loc în ianuarie anul viitor, potrivit comunicatului publicat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) şi preluat de Agerpres.

Prolificul regizor şi scenarist american a fost ales, pentru a i se decerna Globul de Aur, de către membrii conducerii HFPA, ale căror Globuri de Aur reprezintă o recunoaştere a celor mai bune producţii de televiziune şi cinematografie.


”Nu este nimeni mai îndreptăţit să se afle la înălţimea acestei distincţii decât Woody Allen', a subliniat preşedintele HFPA, Theo Kingma, într-un comunicat. 'Contribuţiile sale la cinematografie au fost fenomenale şi poate fi considerat ca făcând parte din patrimoniul internaţional”, a precizat el.

Woody Allen (77 de ani) a devenit cunoscut marelui public datorită filmului său 'Annie Hall', din 1978, cu care a obţinut două premii Oscar, pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu original.


Celebrul regizor  a realizat peste 40 de filme în cei 58 de ani de carieră şi este cunoscut pentru tradiţionalele sale personaje nevrotice şi pline de umor, multe dintre ele interpretate de el însuşi. El a obţinut două premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original cu filmele “Hannah and her Sisters”(1986) şi “Midnight in Paris”(2011).

Ultimele Stiri
abonare newsletter